Tietoa asemasta

Sääasemakalustona on Davis Vantage Pro2. Sääsivusto päivittyy joka 10 sekuntti ja tiedot päivittyvät Weather Display ohjelmalla. Asemaan kuuluvat tuulimittari, lämpö/kosteusmittari, sademittari, ilmanpuntari sekä ulkokeskusyksikkö (ISS) ja sisäkonsoli dataloggereineen. ISS kerää tiedot ulkoantureilta jotka on yhteydessä kaapelilla ISS:ään ja se lähettää tiedot langattomasti sisäkonsoliin. Tietokoneen sääsovellus(WD) puolestaan lähettää ja päivittää tiedon nettisivuille. Lämpötila/kosteusanturi on asennettu 2m maanpinnasta ja on lisäksi säteilysuojattu ja tuuletettu (aurinkokennosta voiman saava moottoroitu tuuletin) mittausten luotettavuuden varmistamiseksi. Tuulimittari on n. 10m korkeudella maanpinnasta. Sademittarilla on lisäksi lumensulatin joka sulattaa ja punnitsee sataneen lumen ja muuttaa ne millimetreiksi. Asemalla on myös manuaalinen lumensyvyysmittari jonka lukemat syötetään tietokantaan käsin. Lumensyvyysmittari kertoo vallitsevan lumensyvyyden ja lisäksi jokainen lumisade mitataan lumikauden aikana erikseen, jolloin saadaan koko lumikauden lumisateen määrä. Lumensyvyysmittari on asennettu puronvarteen, pienelle aukiolle metsän sisällä. Tällä varmistetaan ettei tuuli kasaa lunta mittarille eikä myöskään vie sitä pois ja näin taataan mahdollisimman luotettava lumensyvyyden mittaus.

Tietoa paikkakunnasta

Taivalkoski sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla, Koillismaan seutukunnassa. Itse asema on Siekkisen kylässä, noin 7km Taivalkosken kuntakeskuksesta pohjoiseen. Välitön lähiympäristö on tasaista ja alavaa, laajasti suoperäistä aluetta avosoineen sekä puronvarsikorpineen. Hieman kauempana lännen ja pohjoisen suunnalla on vaaroja joiden lakialueet nousee 300-320 metriä merenpinnan yläpuolelle. Itse Sääasema on 230 metriä merenpinnasta. Talvisilla pakkaskorkeapaineilla Siekkinen on tunnetusti kylmää seutua. Myös kesäisin sääaseman ympäristö on hyvin hallanarkaa aluetta ja hallaa tai yöpakkasta mitataankin keskimäärin jokaisena kesäkuukautena. Sääasema on runsaslumisen Syötteen- Pohjois-Taivalkosken vaara-alueen etelälaidalla mikä näkyy talvisin usein korkeana lumensyvyytenä. Lähin virallinen sääasema on Ilmatieteenlaitoksen Taivalkosken Urheilutien asema.

Tietoa sivusta

Sivun ulkosasun on suunnitellut ja toteuttanut CarterLake.org apunaan PHP-koodauksessa Saratoga-Weather.org.
Erikoiskiitokset menee Kevin Reedille, TNET Weather, hänen työstään alku peräiseen Carterlake templateen, sekä hänen avusta PHP-koodauksessa.
Erikoiskiitos Mike Challikselle, Long Beach WA, hänen tuuliruusu-generaattorille, tyylin vaihtajalle sekä CSS-tyyleille tällä sivulla.
Erikoikiitos menee Ken Truelle, Saratoga-Weather.org, AJAX-näytöstä sekä muista pinistä PHP-palikoista PHP-palikoista tälle sivulle.

Kiitos Henkalle,Sääasema Halikko apunaan Lokke, Teutari.net, Suomen kielen tiedoston käännöstä.

Alkuperäinen ulkoasun on suunnitellut Designs by Haran.

Tämä sivu läpäisee XHTML 1.0. Testaa sivua XHTML ja CSS.